A Windows 10 gyári felhőszolgáltatásának bemutatása

A számítógépes adataink biztonsági mentése mindig a legfontosabb teendők közé tartozik manapság. Ennek megoldására sokféle módszer létezik - ezúton a Windows 10 gyárilag és ingyen kínált megoldását fogom bemutatni.

_

Rövid összefoglaló

A OneDrive a Microsoft 2014-ben megjelent online elérhető adattároló szolgáltatása, amelyet előzőleg SkyDrive-nak hívtak. Ezt ingyenesen 5 GByte-nyi kapacitással használhatjuk, de léteznek további szolgáltatáscsomagok is. Erről a hivatalos weboldalon tájékozódhatunk.

Továbbá hasznos megemlíteni még, hogy amennyiben az Office 365 szolgáltatásra regisztrálunk, 1 TByte tártelületet kapunk ajándékba. Ezt pedig 1 évig ingyen is megkaphatjuk.

A OneDrive használata

Első lépésként, amennyiben még nem rendelkezünk Microsoft-fiókkal máris pótoljuk ezt a hivatalos weboldal segítségével.

_

Ezt követően a Windows 10 START-menüjéből a OneDrive-ot kiválasztva az előzőleg beregisztrált adatainkkal máris bejelentkezhetünk. Bejelentkezést követően figyelmesen végezzük el a varázsló többi lépéseit - megadhatjuk például azt is, hogy az alapértelmezés szerinti útvonal helyett például a D:\ meghajtónkra történjen a OneDrive adataink mentése.

_

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.